Barcelona kan weer niet winnen in LaLiga

Barcelona heeft voor de vierde wedstrijd op rij punten verspeeld in LaLiga. De ploeg kwam op bezoek bij Valencia niet verder dan 1-1. Barcelona wist de laatste drie wedstrijden in LaLiga niet te winnen. Het speelde gelijk tegen Girona (2-2) en Athletic Club (1-1) en verloor met 2-1 tegen Leganés. Valencia won één van de laatste drie wedstrijden en speelde twee keer gelijk.

De thuisploeg kende een topstart. In de tweede minuut werkte Ezequiel Garay uit een hoekschop de 1-0 binnen. Halverwege de eerste helft kwamen de Catalanen via talisman Lionel Messi op gelijke hoogte. De Argentijn ging de combinatie aan met Luis Suárez en schoot met een geplaatst schot van buiten het strafschopgebied de 1-1 binnen.

Valencia kreeg voor rust nog een goede mogelijkheid om wederom op voorsprong te komen, maar Kévin Gameiro zag een schot na een lage voorzet van Denis Cheryshev door Nélson Semedo geblokt worden. In de nastoot schoot José Gaya naast.

Via Messi kreeg Barcelona na rust een mogelijkheid op de 1-2, maar een schot van de Argentijn werd gepakt door Valencia-doelman Neto. De mogelijkheden in de tweede helft waren minimaal en gescoord werd er dan ook niet meer. Barcelona staat na acht wedstrijden tweede in LaLiga, met een punt achterstand op koploper Sevilla. Valencia staat dertiende.