Mannen gepakt na fakkelincidenten PSV

De recherche heeft deze week twee mannen gepakt in onderzoeken naar twee zogenoemde fakkelincidenten in het Eindhovense Philips Stadion. Tijdens de kampioenswedstrijd PSV-Ajax op 15 april werd vanuit het vak met Ajax-supporters met vuurwerk en fakkels gegooid, kort nadat PSV de 3-0 scoorde. Daarvoor werd donderdag een 19-jarige man uit Heerhugowaard opgepakt.

Hij heeft tijdens zijn verhoor bekend en een zogenoemde gedragsaanwijzing gekregen. Hij mag aanstaande zondag, wanneer PSV opnieuw tegen Ajax speelt, niet in de gemeente Eindhoven komen. De recherche maakt verder een dossier op van de man, dat voor verdere afhandeling naar het Openbaar Ministerie (OM) wordt gestuurd.

Feyenoord
Op 4 augustus speelde PSV in de strijd om de Johan Cruijffschaal thuis tegen Feyenoord. Kort na de aftrap werden vanuit het vak met Feyenoord-supporters fakkels op het veld in gegooid. Op beelden was te zien dat iemand een beveiligingscamera in het stadion afplakte. Hij werd echter herkend, onder meer aan de hand van andere camerabeelden. Deze man van 26 uit Steenbergen is inmiddels gehoord. Ook tegen hem wordt een dossier opgemaakt, waar het OM zich later over gaat buigen.

Reactie PSV
PSV is door de politie op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen: “Deze arrestaties bewijzen dat we wangedrag in ons stadion van niemand tolereren. PSV hanteert te allen tijde dezelfde aanpak. Bij overtreding van de wet leveren wij eventueel bewijsmateriaal altijd aan de bij politie. Het is vervolgens aan hen om de daders te pakken. Dat is wederom gelukt”, zo laat directeur Toon Gerbrands weten in een reactie.

Mannen gepakt na fakkelincidenten PSV (Pro Shots / Thomas Bakker)
Mannen gepakt na fakkelincidenten PSV (Pro Shots / Thomas Bakker)