The Culling 2 kent dramatische launch

Battle Royale is hot en veel ontwikkelaars, groot en klein, proberen een stukje van de taart te pakken. Zo ook The Culling. De game kwam in 2017 officieel uit na een langere early acces-fase, maar werd snel achtergelaten voor wat het was.

De game stierf, mede dankzij een gebrek aan updates en nieuwe content, een pijnlijke dood. Toch heeft ontwikkelaar Xaviant niet stilgezeten, want The Culling 2 is inmiddels beschikbaar. Een nieuwe stijl, een nieuwe setting en net iets meer afgekeken bij de concurrentie. Dit tot grote onvrede van fans en kopers van de game.

Op het moment van schrijven heeft de game 135 reviews op Steam, waarvan slechts 12% positief is. De game voelt volgens de gebruikers niet meer als The Culling en kijkt teveel af bij games als PUBG en H1Z1. Ook de spelersbase is dramatisch. Na launch een piek van 249 gebruikers op Steam met momenteel slechts 4 spelers online. Als je nagaat dat je minstens dertig spelers nodig hebt voor een game, is het niet lastig om te zien dat de game in de moeilijkheden zit.

De game is ook beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One, dus wie weet doet de game het daar beter. De aankondigingstrailer vind je hieronder, oordeel zelf.