Telstar-doelman Rody de Boer kan naar Premier League of Bundesliga

Keeper Rody de Boer staat in de serieuze belangstelling van het Engelse Bournemouth. De club uit de Premier League wil de talentvolle keeper van Telstar komend seizoen naar Engeland halen. Ook het Duitse Augsburg wil de twintigjarige keeper uit Den Haag wegkapen uit Velsen-Zuid.

Beide clubs hebben zich al gemeld bij De Witte Leeuwen. "De kans is wel groot dat Rody de Boer vertrekt. Er zijn twee clubs die zich gemeld hebben, maar die zijn nog niet concreet geworden met geld", aldus technisch manager Piet Buter. Het werk van Buter begint nu echt, want hij moet de selectie van Telstar voor komend seizoen rond gaan krijgen. "Vorig jaar moesten wij vijftien nieuwe spelers aantrekken en dit jaar negen. Wij hebben er al een aantal binnen (Melle Springer, Kick Groot, Sven van Doorm en Ilias Bronkhorst). Dus het begint erop te lijken", aldus Buter tegenover RTVNH.

Bij Telstar, dat zesde werd in de Eerste Divisie en bijna in de finale van de nacompetitie stond, is het de vraag of Melvin Platje en Mohamed Hamdaoui het maagdelijke wit van Telstar zullen aantrekken. "Platje twijfelt. Hij heeft het wel naar zijn zin bij Telstar. Met Hamdaoui moeten wij nog in gesprek gaan", laat Buter weten.

Huurling Andrija Novakovich keert terug naar het Engelse Reading. De kans bestaat dat huurling Senne Lynen volgend jaar nog bij Telstar speelt. "Wat ons betreft mag hij nog een jaartje blijven, maar zijn contract loopt af bij Club Brugge. Dus hij zou eerst daar moeten verlengen en dat is dus nogal een procedure", besluit Buter.