FOK! Wat een weer: zonnig en droog!

Vandaag is er veel zon en blijft het droog. Wel onstaan er in de loop van de dag wat stapelwolken. In het midden en zuiden van Limburg komt er lokaal nog dichte mist voor. Deze mist lost mist vrij snel op en later breekt ook daar de zon door. De temperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 24°C, lokaal wordt het met 25°C een zomerse dag. Aan de kust blijft de temperatuur enkele graden achter. In de loop van de middag en avond komen er vooral in het oosten en zuiden wolkenvelden vanuit Duitsland binnendrijven. De wind is noordoostelijk, in het zuidwesten eerst noordwestelijk, en overwegend matig. Vanavond wordt de wind overal noordelijk.

Komende nacht komen er brede opklaringen voor, maar met name in het oosten zijn er ook wolkenvelden aanwezig. Daarbij is een lichte bui niet uitgesloten. Langs de westkust kan nevel of mist van zee binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De matige wind is eerst noordelijk en draait gedurende de nacht naar het noordwesten. De wind neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Morgen overdag is er af en toe zon en blijft het in de westelijke helft waarschijnlijk overal droog. In de ochtend kan er in het oosten al een lichte bui voorkomen, in de middag ontstaan er in het uiterste oosten en zuidoosten enkele fellere buien, mogelijk met onweer. In het begin van de avond trekken deze buien zuidwaarts weg. De maximumtemperatuur ligt tussen 16°C in de kustgebieden en ongeveer 22°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Mooie weerspiegeling (Foto: Iteejer)
Mooie weerspiegeling (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!