Kittel sprint naar tweede ritzege Tirreno-Adriatico

Marcel Kittel heeft vandaag de zesde etappe van Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. Voor de Duitser van Katusha-Alpecin was het zijn tweede etappe zege in de Italiaanse rittenkoers.

Vanuit de start kozen vier renners voor de aanval: Jacopo Mosca (Wilier Triestina – Selle Italia), Marcus Burghardt (BORA-hansgrohe), Artem Nych (Gazprom-RusVelo) en Krists Neilands (Israel Cycling Academy). Het viertal fietste een voorsprong van drie minuten bij elkaar.

Voor Burghardt ging het niet hard genoeg in de kopgroep en met nog zeventig kilometer te gaan besloot de Duitser er alleen van door. Burghardt zag dat zijn voorsprong naar de vier minuten ging, maar op negentien kilometer van de finish was het avontuur over voor de Duitser.

Op zeven kilometer van het einde ontstond een grote valpartij, toen Fernando Gaviria het achterwiel van ploeggenoot Richeze aantikte. De Colombiaanse sprinter kon met de nodige kleerscheuren zijn weg vervolgen, maar kwam niet meer in aanmerking voor de dagzege. Sagan werd opgehouden door de valpartij, maar maakte nog wel de aansluiting vooraan.

Een uitgedund peloton zou gaan sprinten om de dagzege. Quick-Step Floors trok de sprint aan voor Maximiliano Richeze, maar de Argentijn kwam te kort tegen Kittel. Sagan kwam nog opzetten, maar zou uiteindelijk te kort komen voor de zege.

Michal Kwiatkowski begint morgen in de leiderstrui aan de laatste etappe van Tirreno-Adriatico. De Pool verdedigt in een vlakke tijdrit over ruim tien kilometer een voorsprong van drie seconden op de Italiaan Damiano Caruso.