De Vrij gaat op zoek naar een nieuwe club

Stefan de Vrij is aan zijn laatste maanden bij Lazio bezig. De 26-jarige verdediger gaat zijn aflopende contract in Rome niet verlengen.

Sportief directeur Igi Tare heeft dat maandagavond gezegd tegen Mediaset. "Onze wegen gaan in juni scheiden. De onderhandelingen over een nieuw contract zijn beëindigd." De Vrij was al enige tijd met zijn club in gesprek, maar dat heeft dus niet tot een akkoord geleid.

De laatste maanden werd De Vrij al eens gelinkt aan clubs als Barcelona, Internazionale, AC Milan en beide clubs uit Manchester. Waar de Oranje-international naartoe gaat, is nog niet duidelijk. Lazio hoopte dat hij voor een jaar wilde bijtekenen, met een vastgelegde transfersom in het nieuwe contract van 25 miljoen euro.

La Repubblica meldde onlangs echter dat de zaakwaarnemers van De Vrij liefst 20 procent van dit afkoopsom wilden hebben. Daar stemde Lazio niet mee in. De Italianen namen hem in de zomer van 2014 over van Feyenoord. In totaal speelde De Vrij tot nu toe bijna honderd wedstrijden voor zijn huidige club.