Politie vindt stoffelijk overschot in Zwolle

Gisteren heeft de politie tijdens het onderzoek in een woning aan de de woning Van Zuylenware in Zwolle een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. Het onderzoek in de woning zal vandaag worden voorgezet. 

Het stoffelijk overschot is voor nader onderzoek overgebracht naar een onderzoekslocatie. De politie werkt nauw samen met onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Bij dat onderzoek zullen zowel de oorzaak van de dood alsmede de vaststelling van de identiteit van groot belang zijn. Of het aangetroffen lichaam ook de vermiste 38-jarige man is, kan dan ook nog niet gezegd worden. 

Vandaag zal het forensisch onderzoek in de woning hervat worden. Ook in de woning kunnen aanwijzingen en sporen aanwezig zijn die de belangrijkste vragen kunnen beantwoorden. Dit onderzoek vindt systematisch en minutieus plaats. De omgeving zal ook vandaag nog afgeschermd zijn.

Gisteren zijn door de recherche al veel getuigen gehoord en is op verschillende manieren informatie verzameld. De 40-jarige verdachte die al eerder was aangehouden wegens betrokkenheid is in verzekering gesteld. Het onderzoek zal zich ook richten op eventuele betrokkenheid van anderen als daartoe aanleiding is.