Zweedse curlers kloppen Canada in kraker

De Zweedse curlers van skip Niklas Edin blijven heerlijk op dreef op de Olympische Spelen in Pyeongchang. Zaterdag werd ook de vijfde wedstrijd gewonnen, dit keer van Kevin Koe en zijn Canadese ploeg.

De twee tweevoudig wereldkampioenen gaven elkaar uitstekend partij, maar in het vijfde en zesde end sloegen Edin en zijn mannen uiteindelijk de beslissende slag. In beide ends werden twee punten gescoord, waardoor een 0-2 achterstand werd omgebogen naar 4-2. Daar kwam nog één punt bij en dus leden Koe en co hun eerste nederlaag: 5-2.

Kim Chang-min en de Zuid-Koreanen waren tot vreugde van het thuispubliek met 11-5 een maat te groot voor Kyle Smith's Britse ploeg, terwijl het Noorse debacle voort bleef duren: met veteraan Thomas Ulsrud aan het roer gingen de Noren met 7-5 onderuit tegen het Zwitserland van Peter de Cruz, dat in de slotfase toesloeg. Japan was Italië tot slot met 6-5 net de baas.

Met vijf zeges staat Zweden bovenaan, gevolgd door de vier van Canada. Zwitserland staat op drie overwinningen, Groot-Brittannië, Italië, Japan en de VS hebben er twee.

Niklas Edin in actie tegen de Canadese ploeg (Pro Shots/Action Images)
Niklas Edin in actie tegen de Canadese ploeg (Pro Shots/Action Images)