Olympische afdaling in gevaar door wind, Innerhofer snel

Skiër Christof Innerhofer heeft tijdens de tweede afdalingstraining voor de Olympische Spelen in Pyeongchang de gashendel wat verder opengedraaid. De Italiaan ging nog voor de finish rechtop staan, maar zette vrijdag wel de snelste tijd neer in het Jeongseong-gebied, 0,01 seconden sneller dan medefavoriet Kjetil Jansrud uit Noorwegen.

De training begon aanzienlijk later dan gepland vanwege de lastige weersomstandigheden. Vooral bovenin waaide het hard, met als gevolg dat de start uiteindelijk naar beneden verplaatst werd. Zondag staat de olympische wedstrijd om 03.00 uur op het programma, maar de kans lijkt aanwezig dat de wind roet in het eten gaat gooien. Voor de wedstrijd van start gaat, wordt zaterdag eerst nog de derde training afgewerkt - ijs en weder dienende.

Waar de favorieten in training één nog voorzichtig waren, stonden er in de tweede training veel bovenaan de uitslag. Achter Innerhofer en Jansrud volgden Beat Feuz, olympisch kampioen Matthias Mayer en Aksel Lund Svindal, waarmee gelijk vijf van de voornaamste favorieten genoemd zijn. De Canadees Manuel Osborne-Paradis, donderdag de snelste, kwam dit keer tot de dertiende tijd.

Innerhofer vliegt over de piste (Pro Shots/Action Images)
Innerhofer vliegt over de piste (Pro Shots/Action Images)