FOK! Wat een weer: code geel (alweer)

Komende nacht is het zwaar bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. In de tweede helft van de nacht trekt een gebied met actieve buien, soms ook met hagel en onweer, van west naar oost over het land. Lokaal kan er tijdens de buien veel neerslag in korte tijd vallen.

De wind draait gedurende de nacht naar west en neemt toe naar krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust, 7-8 Bft, aan het einde van de nacht tijdelijk naar westerstorm, 9 Bft. Bovendien komen er lokaal (zeer) zware windstoten voor tot ongeveer 90 km/uur, aan de kust tot ongeveer 110 km/uur.

Bij het gebied met actieve buien kunnen vannacht ook landinwaarts plaatselijk en kortdurend zeer zware windstoten tot 110 km/uur voorkomen. De minimumtemperatuur wordt al aan het begin van de nacht bereikt en wordt circa 7°C.

Morgen wordt het een onstuimige dag met langs de kust een westerstorm, 9 Bft, met name in het noordwestelijk kustgebied mogelijk enige tijd zware storm, 10 Bft. Boven land kunnen windstoten van 80-90 km/uur voorkomen, in de kustgebieden 90-110 km/uur.

Verder is het half tot zwaar bewolkt en komen er nog steeds buien voor, mogelijk met onweer en hagel. De maximumtemperatuur bedraagt ongeveer 8°C. Pas later in de middag en in de avond neemt de wind af. (Bron: KNMI)

Nederland
 

De situatie morgenmiddag?  (Foto: Onbekend)
De situatie morgenmiddag? (Foto: Onbekend)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!