Ronaldo: "Ik ben de beste voetballer in de voetbalgeschiedenis"

Gisteren nam Cristiano Ronaldo voor de vijfde keer de Ballon d'Or in ontvangst, de prijs voor de beste voetballer van het jaar. Door de verkiezing van het Franse tijdschrift France Football wederom te winnen staat hij nu op gelijke hoogte met Lionel Messi. Toch is Ronaldo duidelijk over wie de beste voetballer aller tijden is: hijzelf.

"Er is niemand beter dan ik", zo vertelde hij aan France Football. "Ik ben de beste speler in de voetbalgeschiedenis. Geen enkele speler doet dingen die ik niet kan en er is niemand completer dan ik."

"Het is een eer om deze prijs te ontvangen in deze prachtige setting. Ik heb genoten van de ceremonie. Dit is geweldig. Het is een prachtige eer. Als kind durfde ik niet te dromen van het winnen van één Ballon d'Or, laat staan vijf. Ik heb altijd hard gewerkt om beter te worden. Het winnen van prijzen helpt uiteraard om de motivatie hoog te houden", zo lezen we op FC Update.

Ronaldo verwacht niet dat hij nog een transfer gaat maken. "Ik ben gelukkig bij Real. Het zou mooi zijn om mijn carrière hier te eindigen. Ik ben nog elke dag gemotiveerd om door te gaan. Ik hoop dat ik nog jaren op het hoogste niveau kan spelen."

Ronaldo: "Ik ben de beste voetballer in de voetbalgeschiedenis" (Pro Shots / Action Images)
Ronaldo: "Ik ben de beste voetballer in de voetbalgeschiedenis" (Pro Shots / Action Images)