Golfster Van Dam zakt terug op slotdag, maar zet prima prestatie neer

Golfster Anne van Dam heeft de Lacoste Ladies Open de France als gedeeld vierde afgesloten. De Nederlandse speelde een zeer sterk toernooi in Frankrijk en lag zondag op de slotdag zelfs een tijdje stevig op de tweede plek, maar viel toch nog wat terug.

De 22-jarige Van Dam begon de vierde ronde ook uitstekend en had halverwege al vier birdies te pakken, goed voor een score van vier slagen onder par. In de tweede helft van de baan liet ze echter juist vier bogeys noteren, waarmee ze weer precies op het baangemiddelde uitkwam. 

Het bezorgde Van Dam een eindscore van zeven slagen onder par, waardoor ze de vierde plek moest delen met de Engelse Holly Clyburn. Voor de Nederlandse was het na haar zege in Xiamen vorig jaar pas de tweede top-10-klassering ooit op de Ladies European Tour.

De winst was voor de Amerikaanse Cristie Kerr. De veterane kende twee geweldige eerste ronden, een zeer wisselvallige derde ronde en een weinig bijzondere slotronde, goed voor zeventien slagen onder par. De Chinese Xi Yu Lin steeg dankzij een topdag op zondag naar de tweede plek op -13, Azahara Muñoz uit Spanje werd met -8 derde.