Packers blazen Bears weg in NFL-derby, nieuw volksliedprotest

De Chicago Bears hebben donderdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de NFL. Tegen de rivalen van de Green Bay Packers werd met 35-14 verloren in de 195e ontmoeting tussen de twee teams. De Packers namen zo de leiding in de al sinds 1921 lopende rivaliteit: 95-94, zes keer eindigde het onbeslist. 

Quarterback Mike Glennon van de Bears deed het bepaald niet lekker en liet maar liefst vier turnovers noteren. "Duidelijk een bijzonder slechte prestatie", aldus een pislinke coach John Fox na afloop. "We werden op coachgebied overklast en zijn gewoon op elke manier weggespeeld. We hebben nog erg veel werk te verrichten." Na vier wedstrijden hebben de Bears nog altijd maar één overwinning te pakken, terwijl de Packers er drie hebben.

Overigens was weer een nieuw 'volksliedprotest' te zien: spelers knielden dit keer niet, maar stonden arm-in-arm tijdens de Star Spangled Banner. De fans werd vooraf gevraagd dat ook te doen, maar die kwamen om american football te zien en deden niet mee aan het protest tegen onder meer de ongelijkheid in de VS. Dat speelt al tijden, maar sinds president Donald Trump zich er onlangs mee bemoeide laaidde het flink op. De fans stonden massaal, zoals onder meer Amerikanen dat altijd doen, met de hand op het hart naar het volkslied te luisteren.

Spelers staan arm-in-arm, fans niet (Bron: YouTube)