As van doodgeboren dochter blijkt van hond te zijn

Twee jaar geleden ging de zwangerschap van de Amerikaanse Jennifer Dailey helemaal mis: haar dochtertje werd dood geboren en Jennifer en haar man besloten de overleden baby te laten cremeren.

Twee jaar later besloot het stel om de as van hun dochter op een mooi plekje uit te strooien. Jennifer had nog nooit in de urn gekeken, want dat kon ze niet aan. Op het moment dat ze het wel deed kwam ze tot een opvallende ontdekking: een metalen plaatje met de woorden Butler Pet Cremation.

Aangezien hun dochter op zeker geen huisdier was besloot men vragen te stellen en inderdaad, ze hadden al twee jaar een urn met de as van een hond thuis staan. Het crematorium, waar zowel mensen als huisdieren gecremeerd worden, heeft toegegeven de verkeerde urn overhandigd te hebben.

Daar staat uiteraard tegenover dat iemand anders niet de as van zijn of haar geliefde Fikkie, maar van een doodgeboren meisje op de mantel heeft staan. Althans, dat zou je denken, maar dat blijkt toch weer niet het geval: de ouders hebben nu een nieuwe urn gekregen, waarvan het crematorium zegt dat het echt de goede is. Die stond dus vermoedelijk nog ergens op de plank.

Of het inderdaad de as van hun dochter is moet een DNA-test uitwijzen, terwijl de ouders juridische stappen overwegen.