Han Peekel balanceerde op randje van de dood

Han Peekel balanceerde vorig jaar op het randje van de dood. De voormalig programmamaker lag ernstig ziek in het ziekenhuis, zo onthult hij deze week in Privé. Tegelijkertijd verloor hij zijn vrouw aan kanker.

De twee lagen in hetzelfde ziekenhuis, maar op verschillende afdelingen. "Dat heeft vier weken geduurd", aldus de 69-jarige Han, bekend van Wordt Vervolgd. "Bij mij vielen allerlei vitale lichaamsfuncties uit en daardoor lag ik zelfs in coma. Toen ik daar op de intensive care uitkwam, zag ik als eerste haar vertrouwde gezicht. De artsen dachten dat ik het niet zou overleven en mijn vrouw en dochters hadden in het ziekenhuis zelfs een gesprek om hen daarop voor te bereiden."

Theya, de vrouw van Han, kreeg echter zelf te maken met een verslechtering van haar situatie, terwijl de tv-presentator weer opkrabbelde. Uiteindelijk werd de kanker Theya fataal.

De ellende is nog niet voorbij voor Han en zijn familie. Nu blijkt zijn oudste dochter ernstig ziek. "Zij heeft beenmergkanker met leukemie. Maar ze is een heldin. Ze is pas 45. Met vijf kinderen", zegt hij. "Nee, voor ons is het allemaal niet te bevatten. Wanneer houdt deze ellende eens op?"

Han Peekel balanceerde op randje van de dood
Han Peekel balanceerde op randje van de dood (Foto: BuzzE)