Man met kapmes wint van overvaller met shotgun

Een stel overvallers in het Amerikaanse Sarasota in Florida koos onlangs een verkeerd huis om te overvallen. Gewapend met een shotgun en een soort omgekeerde onderbroek op zijn hoofd kwam de overvaller de tuin binnen, samen met zeker twee van z'n matties.

De heer des huizes zat gezellig met een gast aan tafel en pakte gelijk een stuk hout om de overvallers te lijf te gaan. Terwijl de gast onder de tafel kroop, liep de bewoner naar binnen, achtervolgd door de overvaller met shotgun. Enkele tellen later kwam de man gewapend met een kapmes naar buiten, waarna de criminelen het op een rennen zetten.

Niet veel later zien we ook nog een woeste waakhond naar buiten stormen, terwijl de kapmesman ogenschijnlijk één van de overvallers te pakken heeft. Die wordt, net als vier van zijn collega's, door de politie opgepakt. Waarom de overvaller met shotgun dat wapen niet gebruikte is niet helemaal duidelijk: mogelijk was het ding niet geladen, had hij hem slechts gewonnen op de kermis of misschien was hij stiekem wel een beetje bang.

Beelden van de bewakingscamera, online gezet door de lokale politie (Bron: YouTube)