Formule 1-bazen willen logischer kalender

De nieuwe bazen van de Formule 1 vinden dat de kalender veel logischer kan. De coureurs en teams vliegen de hele wereld over voor een race om twee weken later vrolijk op een ander continent verder te gaan. Dat moet efficiënter kunnen, zo liet Formula One Management aan Sky Sports weten.

Volgens commercieel directeur Sean Bratches is het veel handiger om meerdere races in een regio achter elkaar te houden. "We willen graag een balans creëren tussen Europa, Amerika en Azië. Idealiter vinden alle races plaats in één bepaalde regio, daarna gaan we door naar de volgende en dan weer verder. Het is zo efficiënter voor de teams om het hele circus te verplaatsen."

"Daarnaast weten ook de fans beter waar ze aan toe zijn. Zo weten ze bijvoorbeeld dat ze de komende maanden vroeg op moeten staan voor een Grand Prix, dat er de maanden daarna een middagrace is en tot slot een serie avondraces. Dat vinden we erg belangrijk."

Verder sluit Bratches niet uit dat er in de toekomst meer races verreden zullen gaan worden dan de twintig die op de huidige kalender staan.