Boete in Ermelo voor schelden met kanker

Wijkagent Jelle van Heerikhuize heeft het helemaal gehad met jongeren die om de haverklap schelden met 'kanker'. Hij kwam afgelopen weekend een jongen tegen die kanker roepend over straat liep. Toen van Heerikhuize de jongen daarop aansprak kreeg hij als antwoord: "Waar bemoei je je mee? Dat bepaal ik zelf wel. Het staat niet in het wetboek."

Het klopt dat het niet in een wetboek staat, maar het staat wel in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Ermelo. Aangezien de politieman schoon genoeg heeft van dit soort uitlatingen heeft hij een boete uitgeschreven voor deze jongen. "Dit is volgens mij een manier om het aan te pakken. Ik ga het in het vervolg wel vaker doen. Natuurlijk niet voor iedereen met een grote waffel, dan zouden we de plank misslaan," vertelt hij tegen RTL nieuws. "Mensen storen zich eraan dat een deel van de jongeren te pas en te onpas loopt te schelden."

Het is de wijkagent onbekend hoe hoog de boete is. Daar besluit het openbaar ministerie over. Het is ook de eerste keer dat de wijkagent hier een boete voor geeft. 

Naar eigen zeggen krijgt van Heerikhuize "heel, heel veel reacties" op zijn actie. En die reacties zijn alleen maar positief. "Mijn hele tijdlijn op Twitter en mijn inbox liepen vol met berichtjes."