Aanklacht tegen GeenStijl en het AD
Het AD en GeenStijl plaatsten begin februari het filmpje op hun internetsites. Op de beelden - hier te zien op Dumpert.nl - komen meerdere mensen in beeld, onder wie een verdachte. Volgens Knoester hebben het AD en GeenStijl inbreuk gepleegd op de privacy van zijn cliënt, een 17-jarige jongen die niet verdacht wordt van het steekincident. Het mes zou namelijk gehanteerd zijn door diens broer, de 16-jarige Danny T. Vader Thierry T. (45), die wel in beeld komt, wordt verdacht van in ieder geval het wegmoffelen van het steekwapen. Knoester is ook de advocaat van de vader.
Knoester vindt dat zijn cliënt door het vertonen van de video op internet aan de ''virtuele schandpaal'' is genageld. ''De media zijn onzorgvuldig geweest. Van een weblog als GeenStijl weet je dat er onbetrouwbare informatie opstaat, maar van een gerenommeerd medium als het AD verwacht je zoiets niet. Zo'n filmpje lokt ellende uit.''
Knoester stapte eerder al naar de Raad voor de Journalistiek. Die gaat zich op 24 mei over de zaak buigen. Weblog GeenStijl liet daarop al weten niets te maken te hebben met die Raad en weigerde iedere medewerking. ''We komen NIET ter zitting. Helaas pindakaas voor jullie. We zullen geen gebruik maken van onze 10 minuten spreektijd. We gaan ook niet het filmpje in ACHTVOUD opsturen naar de leden van de raad. Krijg de tiefus, loop naar de maan en zak lekker in de stront met die RvJ. Wij hebben geen fuck met jullie te maken'', aldus het weblog eind april.
Vraagtekens
Gisteren zette Knoester in De Telegraaf bovendien grote vraagtekens bij de doodsoorzaak van de eind januari omgekomen Pascal Triep. Hij betwijfelt of het wel de messteek was die tot de dood van de 25-jarige Scheveninger leidde. ''Uit onderzoek is gebleken dat Pascal lithium in zijn bloed had'', onthulde de Haagse strafpleiter.
Lithhium zit in medicijnen die een manie of depressie moeten onderdrukken. ''Als de bloedspiegel van de gebruiker niet op orde is, kan lithium levensgevaarlijk zijn. Bij een te grote hoeveelheid kan de patiënt in coma raken, of zelfs sterven'', aldus Knoester. Hij meent daarnaast dat er bij justitie een getuigenverklaring ligt waarin staat dat Pascal op de dag van de ruzie cocaïne zou hebben gebruikt. Uit onderzoek zou ook nog eens zijn gebleken dat Pascal vlak voor zijn tragische dood van een gesloten afdeling van de psychiatrische instelling Parnassia was ontsnapt.