Rosberg: "Hamilton was te snel vandaag"

Nico Rosberg heeft zich tijdens de laatste kwalificatie van het seizoen in Abu Dhabi gekwalificeerd op de tweede startplek. Teamgenoot Lewis Hamilton wist zijn 61ste poleposition uit zijn carriére te pakken. De Duitser stelde dat zijn teammaat vandaag een maatje te groot voor hem was.

Ongeacht op welke plek zijn Britse concurrent eindigt, heeft Rosberg genoeg aan een podiumplek om de titel veilig te stellen. Toch is de Duitser niet helemaal tevreden, zo verklaarde hij na afloop van de kwalificatie: "Ik kom hier om poleposition te pakken en de race te winnen, dus ik ben niet helemaal tevreden vandaag. Hamilton deed het vandaag beter en was een paar tienden sneller. Het was voor mij onmogelijk vandaag om dezelfde tijd te rijden."

"Gedurende de kwalificatie werd de balans steeds beter. Aan het einde van Q3 reed ik een goede ronde, maar het bleek uiteindelijk niet genoeg te zijn om Lewis te verslaan." Ondanks de snelheid van zijn teamgenoot maakt Rosberg zich geen zorgen over de race: "Ik probeer het zo simpel mogelijk te houden morgen en ik ga gewoon vol voor de overwinning. Je moet er niet teveel over nadenken. Dat zou de verkeerde aanpak zijn."

Rosberg: "Hamilton was te snel vandaag" (PROSHOTS/Action Images)
Rosberg: "Hamilton was te snel vandaag" (PROSHOTS/Action Images)