Bokser Müllenberg krijgt zege niet toegewezen

Bokser Peter Müllenberg is uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In de klasse tot 81 kilogram ging de 28-jarige Nederlander na een ogenschijnlijk gelijkwaardige partij onderuit tegen Teymur Mammadov, afkomstig uit Azerbeidzjan en volgens velen dus op voorhand al favoriet: al jaren wordt er vanover de hele wereld geklaagd dat Azeri's in het boksen toch wel erg vaak de jury mee hebben, hoewel bepaald niet duidelijk te zien was of dat hier ook het geval was.

Müllenberg gaf in zijn gevecht goed partij tegen de vijf jaar jongere Mammadov, die vier jaar geleden in Londen al brons won. Het duel leek behoorlijk gelijk op te gaan, maar Mammadov kreeg unaniem de eerste ronde toegewezen. Ondanks een aantal rake klappen van Müllenberg kreeg de boomlange Azeri ook ronde twee op zijn naam.

In de derde ronde zat het wederom erg dicht bij elkaar, maar dit keer was het de Nederlander die de ronde op zijn naam kreeg. Dat was echter niet genoeg om de partij nog te winnen en dus is de olympische droom van Müllenberg voorbij.