Eerste Roemeens goud bij schermen

Roemenië heeft het eerste goud van deze Olympische Spelen te pakken. Het vrouwelijke degenteam pakte de plak bij het schermen in een wedstrijd tegen China.

Roemenië scoorde de eerste treffer in de eerste wedstrijd. Het was ook gelijk de enige treffer in een matige confrontatie. Ook in de tweede van negen wedstrijden scoorde Roemenië de eerste treffer. Toch ging het gelijk op en werd het 4-4, waardoor de Roemenen op een kleine voorsprong bleven. In het derde gedeelte liepen de Roemenen echter uit naar 9-6, nog altijd geen allesbeslissende voorsprong. Dat bleek wel in de vierde periode, waarin China alweer tot 10-9 terugkwam. De twee teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. In de vijfde periode bleek dat Popescu, die net als in de tweede periode schermde, belangrijke punten bleef pakken voor de Roemenen. Daardoor stond het opeens 14-9, en Roemenie bleef doorgaan. Met nog 3 periodes te gaan leek Roemenie al onklopbaar.

China moest met nog 3 partijen te gaan een achterstand van 7 treffers goedmaken. Dit gebeurde niet. In de eerstvolgende periode liep China tegen nóg een treffer meer achterstand aan te kijken. In de achtste periode kwamen ze wel iets terug, het werd 30-25. Toch leek de opgave onmogelijk voor China. Popescu stond namelijk ook nog eens in de baan. Ze liep niet echt uit in 3 minuten met niet minder dan 27 treffers. Ze werden echter vrij gelijkmatig verdeeld: 14-13. Genoeg voor Roemeens goud. Achter de Roemenen en Chinezen wist Rusland het brons te pakken