Gesink ontbreekt in Tour de France

Wielrenner Robert Gesink zal niet mee gaan doen aan de Tour de France. De renner van LottoNL-Jumbo is onvoldoende hersteld van een hersenschudding. De Nederlander liep deze op bij een val door een gat in de weg in de Ronde van Zwitserland.

Gesink liep afgelopen weekend al weten dat zijn herstel minder snel gaat dan verwacht. "Vandaag heb ik na een uur de training afgebroken. Mijn herstel verloopt niet zoals gehoopt. Deze hersenschudding kost veel energie. In overleg met de medische staf bekijken we de situatie van dag tot dag."

De Nederlander, die vorig jaar nog als zesde eindigde, had in de Tour de kopman moeten zijn voor LottoNL-Jumbo dat zich nu zal gaan richten op etappezeges. In de vlakke etappes wordt de troef van sprinter Dylan Groenewegen uitgespeeld, terwijl in de bergen onder meer Wilco Kelderman zijn geluk mag beproeven.

LottoNL-Jumbo neemt de volgende negen renners mee naar Frankrijk: George Bennett, Dylan Groenewegen, Wilco Kelderman, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens, Timo Roosen, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants.