FOK! Wat een weer...Nog enkele buien

Goedemorgen! Er vallen vandaag nog wel een paar buien, maar of die zwaar gaan worden is nog even de vraag... Mensen in delen van het westen en noordwesten denken ondertussen wel: Welke zware buien? Toch zijn er ook nogal wat plaatsen in het binnenland die ook maar weinig of geen buien hebben gehad.

Een eerste storing passeert vanochtend met veel bewolking en plaatselijk wat regen of motregen. In het begin van de middag bereiken opklaringen dan het westen en die arriveren dan later ook in het oosten. Toch kunnen er dan nog wel een paar verspreide regen- en onweersbuien ontstaan, maar u raadt het al, het noordwesten blijft daar wederom van gevrijwaard. Bij dit alles loopt het kwik op naar waarden die tussen de 17 en 21 graden komen te liggen. De wind draait later vandaag naar het noordwesten en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Wat meer wind dan we gewend waren dus.

Morgen is het dan eindelijk overal droog en schijnt de zon flink. Het is dan niet al te heet met maxima van 17 tot 19 graden. Maandag schijnt de zon ook flink en wordt het met gemiddeld 21 graden weer iets warmer. Dinsdag is er meer bewolking en kan er een spatje regen vallen bij dezelfde temperaturen. Kijken we nog iets verder, dan zien we woensdag en donderdag vrij veel zon bij sterk oplopende temperaturen tot boven de 25 graden. Tegen die tijd neemt ook de kans op onweer weer toe, maar dat is nog ver weg.

Fijn weekend!

Zon op 05:19
Zon onder 22:02
Zonkracht

6 / 3

Wolk (Foto: Nattekat)
Deze fraaie foto werd gemaakt door Nattekat. We zien in de verte de buienwolken ontwikkelen. (Foto:Nattekat)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1815 Napoleon vind zijn waterloo bij Waterloo
1928 Amelia Earhart vloog als eerste vrouw over de Atlantische Oceaan, als passagier. 
1930 Oprichting van het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR), de Belgische officiële radio.
1942 Geboorte van James Paul mcCartney in Liverpool.
1983 Sally Ride was de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte.

 

Abba - Waterloo