België wint nipt uitzwaaiwedstrijd tegen Noorwegen

België heeft de oefenreeks op weg naar het EK afgesloten met een kleine overwinning. Op eigen terrein werd Noorwegen met 3-2 opzij gezet. De start van de Rode Duivels was goed. Romelu Lukaku scoorde al na ruim twee minuten, met een beetje hulp van de zwakke Noorse defensie. Even later wist Axel Witsel de score bijna te verdubbelen, maar zijn inzet verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

Noorwegen, dat niet naar het EK gaat, had in de openingsfase niets in te brengen. Toch stond het halverwege de eerste helft ineens 1-1. Joshua King strafte balverlies van Radja Nainggolan genadeloos af, waarmee de eerste goede kans van de bezoekers meteen raak was.

Thibaut Courtois moest vervolgens voorkomen dat Noorwegen voor rust een voorsprong nam. Drie minuten na de pauze viel de 1-2 echter alsnog. Eerst misten Witsel en Kevin de Bruyne al prima kansen om te scoren en vervolgens kreeg Veton Berisha alle tijd en ruimte om de bal met links fraai in de bovenhoek te knallen.

Door een sterk slotoffensief wist België wel te winnen. Uitgerekend Eden Hazard scoorde met een kopbal, na een afgemeten voorzet van De Bruyne. Amper drie minuten later maakte invaller Laurent Ciman vanuit een hoekschop zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg. De Belgen lieten daarna een aantal goede kansen onbenut, waardoor het 3-2 bleef.

Axel Witsel hier aan de bal. (PRO SHOTS/Witters)