Man United bevestigt ontslag Van Gaal

Manchester United heeft het ontslag van manager Louis van Gaal bevestigd via haar website. Het ontslag van de Nederlander hing al weken in de lucht, omdat hij de vurig gewenste plaatsing voor de voorronde van de Champions League niet wist te bereiken. Het behalen van de FA Cup deed niets aan het ontslagbesluit af.

In een kort statement bedankte vice-voorzitter Ed Woodward Van Gaal voor zijn werk. "Ik wil Louis en zijn staf bedanken voor het excellente werk dat ze in de afgelopen twee jaar geleverd hebben, resulterend in de twaalfde FA Cup voor de club. Hij heeft zich gedurende die periode hier professioneel en waardig gedragen. Hij laat ons een erfenis na met verschillende jonge spelers die het vertrouwen hebben om op het hoogste niveau te kunnen spelen. Iedereen binnen de club wenst hem het allerbeste voor de toekomst."

Wie Van Gaal bij Manchester United op zal volgen is nog niet bekend, maar aangenomen wordt dat Jose Mourinho op poleposition staat om de Nederlander op te volgen. Samen met Van Gaal vertrekken ook de Nederlandse assistenten Albert Stuivenberg, Frans Hoek en Max Reckers uit Manchester.