Ronald de Boer: "Bij Feyenoord is men sneller tevreden"

Ajax en Feyenoord worden al jaren als de grootste clubs van Nederland gezien, maar volgens Ronald de Boer is er een duidelijk verschil in de cultuur bij beide teams.

"Bij de finish worden de prijzen verdeeld. En als je bij Ajax geen kampioen wordt, heb je verloren. Punt", vertelt de broer van Ajax-trainer Frank de Boer in de Telegraaf. "Dat is een verschil met het Feyenoord van de laatste jaren, waar men wat sneller tevreden is."

Volgens Ronald de Boer spreekt men bij Feyenoord van een 'redelijk seizoen' als er Europees voetbal wordt gehaald, terwijl Ajax baalt van een tweede plaats. Ook over de Klassieker spreekt de oud-international zich uit. "Winnen zit in het Ajax-dna en er moet 'gewoon' van elke tegenstander worden gewonnen, dus ook van Feyenoord. Als Ajax de Klassieker wint is er natuurlijk blijdschap, maar die is daardoor minder groot dan andersom."

In de Eredivisie eindigde de Klassieker dit jaar in Rotterdam in 1-1, terwijl in Amsterdam Ajax met 2-1 de beste was. In de beker in Rotterdam won Feyenoord met 1-0. In de Eredivisie is Ajax koploper en de ploeg hervat de competitie zondag om 16.45 uur tegen PEC Zwolle (thuis). Concurrent PSV gaat zaterdagavond op bezoek bij AZ. Nummer drie Feyenoord speelt zaterdag om 20.45 uur thuis de Rotterdamse derby tegen Excelsior.