Profeet valt leeuwen aan. God helpt niet.

Lig je als troep leeuwen in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark lekker met z'n allen impala naar binnen te werken, komt er opeens een relikneus met een waanidee op je afgerend. Hoe ga je daarop reageren, als gerespecteerd koning van de dieren?

Alec Ndiwane, een gezien lid van de Zion Christian Church, is iemand die zijn taak als profeet (want dat is hij) serieus neemt. Regelmatig raakt hij in trance, komt in contact met god en slaat wartaal uit (Engels: speaks in tongues). Hetzelfde gebeurde toen hij met wat vriendjes in bovengenoemd wildpark naar dieren aan het kijken was.

Toen de auto een troep leeuwen passeerde, kreeg Ndiwane waarschijnlijk een visioen of het idee dat hij bijbelse Samson was, want hij sprong uit het voertuig en rende richting de veel te grote en veel te sterke katten. Misschien was hij geïnspireerd door een vroege collega van hem, die zo ongeveer hetzelfde meemaakte, maar beschermd werd door een engel, zodat de leeuwen toch maar van hun middagsnack afzagen, destijds.

Jammer genoeg voor Ndiwane had niemand de leeuwen hierover ingelicht of kwamen wonderen alleen 2000 jaar geleden voor. De katten waren in ieder geval niet erg onder de indruk van de god, engelen of de de aanstormende Ndiwane en zagen in hem eerder een prima toetje voor na de impala.

Toen de leeuwen hem enthousiast tegemoet kwamen, kreeg de relizieke Ndiwane een vlaag van verstandsverheldering. Hij draaide zich om en rende zo hard als zijn benen hem konden dragen de kant uit waar hij net vandaan kwam. Helaas heeft de evolutie ervoor gezorgd dat leeuwen een stuk harder kunnen rennen dan mensapen. Een van hen was hierdoor in staat Ndiwane een lieftallig tikje op zijn bips te geven. De kompanen van Ndiwanen waren echter ook inmiddels wakker geschrokken en begonnen met geweren in de lucht te schieten.

Dit hielp. De katten kozen eieren voor hun geld.

Het stukje ongewenste intimiteit richting de profeet viel echter niet mee. Ndiwane moest met gierende banden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht worden om een spoedoperatie te ondergaan. Gelukkig heeft hij de ontmoeting overleefd. Maar ook dat is waarschijnlijk Gods bedoeling geweest.