Uitslagen Eredivisie 12/12/2015

Cambuur Leeuwarden heeft in de Eredivisie haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd N.E.C. Nijmegen verdiend met 3-1 opzij gezet. Hierdoor staat de ploeg van Henk de Jong op tien punten uit vijftien duels en is er weer wat lucht met nummer laatst De Graafschap.

PSV staat weer met beide benen op Aarde. De Eindhovenaren plaatsten zich eerder deze week knap voor de achtste finales in de Champions League, maar in de Eredivisie kwam de ploeg vna Philip Cocu niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hier moet wel bij aangetekend worden dat de treffer van Roda niet had mogen tellen, omdat deze voortkwam uit een actie van Gyasi die buitenspel stond.

ADO Den Haag en Willem II speelden met 1-1 gelijk. De Hagenezen kwamen in de eerste helft op voorsprong, maar moesten in de tweede helft met tien man verder nadat Malone met rood van het veld moest. Van der Velden benutte de strafschop, maar ondanks veelvuldig aandringen van Willem II bleeft het bij een gelijkspel.

sc Cambuur Leeuwarden

3 - 1

N.E.C. Nijmegen

20' Ogbeche
49' Ogbeche
66' Santos (e.d.)
  24' Houtkoop (e.d.)

Gele kaart: Bakker (sc Cambuur Leeuwarden), Van Eijden (N.E.C. Nijmegen)

Roda JC

74' Pröpper   51' Brenet (e.d.)

Gele kaart: Van Peppen, Dijkhuizen (Roda JC)

Willem II

33' Jansen   55' Van der Velden (pen)

Gele kaart: Beugelsdijk (ADO Den Haag), Peters, S.Wuytens, Joppen, Van der Velden (Willem II)
Rode kaart: Malone (54) (ADO Den Haag)

Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11.703
Arbiter: Lindhout