FOK! Wat een weer: droog en saai weer

Ik zou jullie graag sneeuw willen geven, of vrieskou, of een prachtige zomerse dag, maar helaas: het is saai weer. Het blijft overwegend droog, met lokaal een 'spatje' regen en een zachte temperatuur van 11 tot 13 graden. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig. 

Ondanks de inspanningen van Dven om eens een andere foto dan Eemnes of Zuid-Afrika bij het weerbericht te laten zien, heb ik nog steeds niks ontvangen. Om toch een béétje variatie aan te brengen in de foto's die ik plaats, vandaag maar eentje van mezelf (en een beetje van Google, die er een panorama van maakte voor me). Voor een vergroting kun je even klikken! 

Zonsondergang in Alkmaar (De Hoef)  (Foto: DJMO)
Zonsondergang in Alkmaar (De Hoef) (Foto: DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1975 vond de (waarschijnlijk) eerste treinkaping ter wereld plaats in Wijster. Zeven Molukse jongeren brachten in totaal drie mensen om het leven voor ze zich na twaalf dagen overgaven. 

* In 1993 werd Pablo Escobar doodgeschoten in Colombia. 

* In 1959 bezweek de stuwdam Maspassetdam in Frankrijk onder hevige regenval en veroorzaakte een ramp. 423 mensen lieten het leven toen de inhoud van het stuwmeer naar beneden raasde. 

* In 1852 werd Napoleon Bonaparte (of Napoleon III) keizer van Frankrijk.