Recordjacht Mercedes baart Horner zorgen

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt de huidige dominantie van Mercedes in de Formule 1 maar niks. “Een voorspelbare reeks van resultaten is voor iedere sport slecht,” meent de Brit, die bang is dat de fans door het Mercedes-geweld zullen afhaken.

Cijfermatig stond er dit jaar inderdaad geen maat op Mercedes. De Silberpfeilen braken dan ook record na record. Afgelopen weekend kwamen Nico Rosberg en Lewis Hamilton tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi voor de twaalfde maal als één en twee over de finish. Daarmee scherpten ze hun eigen record van een jaar eerder aan. Maar er was meer. Het team pakte een record aantal podia dit jaar en evenaarden het record van zestien zeges in één seizoen. Tot slot eisten ze vijftien keer de eerste startrij op en ook dat is, u raadt het al, een record.

Absoluut vernietigende cijfers en volgens Horner ook geenszins vergelijkbaar met de dominantie van Red Bull in de jaren ervoor. “Twee van onze kampioenschappen werden pas beslist in de allerlaatste race. Bovendien zijn wij geen enkele keer als eerste en tweede in het kampioenschap geëindigd. We moeten ons realiseren dat de fans belangrijk zijn. Door dit soort voorspelbaarheid haken mensen af.”

Horner roept de internationale autosportbond FIA dan ook op om maatregelen te nemen. "Iedereen wil zien dat Fernando Alonso en Daniel Ricciardo competitief zijn. Men wil dat Sebastian Vettel de strijd aan kan binden met Hamilton en Rosberg. De teams kunnen dit niet veranderen, daarvoor zijn er teveel eigen belangen. Het is aan de bond om met regels te komen om dit te bereiken."