Geen 'Bretschneider' bij WK turnen in Glasgow

De Duitse turner Andreas Bretschneider zal in de kwalificaties bij de WK turnen in Glasgow zijn spectaculaire vluchtelement aan de rekstok niet uitvoeren. De door Bretschneider bedachte dubbele salto gehurkt met twee schroeven werd door de internationale turnfederatie FIG beloond met de unieke H-status, een moeilijkheidsgraad die de turnsport nog niet kende.

"Hij is in training op dit moment niet stabiel genoeg. In Glasgow gaat het vooral om het teamresultaat met het oog op kwalificatie voor de Spelen. Daarom neem ik geen risico", verklaarde de turner uit Chemnitz na de podiumtraining in de SSE Hydro-Arena.

Bretschneider heeft een gebrekkige voorbereiding achter de rug door een gescheurde achillespees, die hem maanden aan de kant hield. Bij wedstrijden in Stuttgart blesseerde hij zich onlangs nog aan twee vingers. "Het doet nog zeer, maar ik zet door."

Omdat hij de 'Bretschneider' niet uitvoert is de kans klein, dat hij de toestelfinale aan de rekstok haalt. Epke Zonderland, die zijn voorbereiding verstoord zag worden door een hersenschudding na een val, is de titelverdediger.

Turner Bretschneider gaat nog niet vliegen
Turner Bretschneider gaat nog niet vliegen (Foto: ANP)