Cinema Brewers maakt Back to the Future-bier

Cinema Brewers, een groep Nederlandse cinefielen die bieren bedenken die bij specifieke films moeten worden gedronken, heeft een speciaal bokbier gebrouwen ter gelegenheid van de Back to the Future-dag.

In het tweede deel van de iconische trilogie gaan hoofpersonages Marty McFly en Doc Brown naar 21 oktober 2015. Op diverse plaatsen vinden woensdag speciale marathons van de films plaats om dit heuglijke feit te vieren. Het 'Bock to the Future'-bier wordt gelanceerd op de marathon die het Leids Film Festival organiseert.

'Bock to the Future' is een bokbbier gebrouwen met vanille en chocolade, als knipoog naar de Amerikaanse jeugdcultuur in de jaren tachtig. Er zullen twee flessen van de limited edition worden uitgegeven: eentje met de afbeelding van de voorkant van de DeLorean waarmee de personages in de film naar de toekomst reizen, en eentje met een afbeelding van de achterkant.

De legendarische Back to the Future-trilogie vertelt over een tienerjongen die met de tijdmachine van een bevriende geleerde door de tijd reist om ervoor te zorgen dat zijn familie niet in de problemen belandt. De serie was een enorm succes, won talloze prijzen en geldt als één van de beste trilogieën ooit gemaakt. Eerder maakten de Cinema Brewers speciale biertjes geïnspireerd op films als Pulp Fiction, Doctor Zhivago en Rebel without a Cause.

Cinema Brewers maakt Back to the Future-bier
Cinema Brewers maakt Back to the Future-bier (Foto: BuzzE)