Haase in tweede ronde tegen Murray

Tennisser Robin Haase heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Daarin moet hij het opnemen tegen de Britse publiekslieveling Andy Murray. Haase won dinsdag zijn partij in de eerste ronde van Alejandro Falla uit Colombia met 6-2, 3-6, 6-4 en 6-2.

Haase had het in de tweede set vooral moeilijk op de eerste service van de nummer 130 van de wereld, die in een gelijkwaardig duel goed partij bood. Falla maakte net wat meer fouten, terwijl Haase sterker was in zijn returns. Haase was echter vooral veel scherper als hij een breekkans kreeg. Van de acht kansen pakte hij er zes. Ook het beslissende wedstrijdpunt was een breakpoint.

Haase kijkt uit naar het duel tegen Murray die met 6-4, 7-6 (3) en 6-4 won van de Kazach Mikhail Kukushkin. "Het is altijd een uitdaging tegen Murray te spelen, maar hier is het een mooier affiche: tegen een Brit op Wimbledon", zei hij dinsdag na zijn gewonnen eersterondepartij tegen Alejandro Falla.

"Al sinds mijn vierde of vijfde droom ik ervan tegen de beste spelers ter wereld te spelen op dit soort banen", bekende hij na die wedstrijd. In Murray treft hij wat dat aangaat een perfecte tegenstander. De Schot is de publiekslieveling, de nummer drie van de wereld en de winnaar van Wimbledon uit 2013. "Ik moet erin geloven en dat doe ik. Het kan zijn dat ik in drie sets verlies, dan is dat zo. Maar ik ga die partij in om te winnen."

"Van spelen op grote banen kan ik genieten en ik heb ook laten zien dat ik op die momenten goed speel. Het is fijn dat ik niet gelijk in de eerste ronde op een grote baan speel, maar nu eens in de tweede ronde", zei Haase.