Taliban vallen Afghaans parlement aan

De Afghaanse Taliban hebben maandag het parlement in de hoofdstad Kabul aangevallen. Terwijl het parlement in zitting was gingen buiten het gebouw vier grote bommen af. Twee burgers kwamen om, zei een woordvoerder. Ook raakten 31 burgers gewond. Alle aanvallers zijn gedood.

De aanval begon met een zelfmoordaanslag met een autobom bij de ingang van het complex. Vervolgens probeerden de Taliban het parlement te bestormen, maar ze werden teruggedrongen door de politie en het leger. Zeven opstandelingen verschansten zich in een gebouw in aanbouw en zijn uiteindelijk gedood, zei een woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken. Alle parlementariërs bleven ongedeerd. Een school in de buurt van het parlementsgebouw werd geëvacueerd.

President Ashraf Ghani heeft de aanval veroordeeld. "Onschuldige mensen op de korrel nemen in de heilige maand van de ramadan is een duidelijke vijandige daad tegen de islam", zei Ghani. Hij voegde eraan toe dat de daders "criminelen zijn die zich gebonden voelen door een overtuiging of een geloof'.

Het is niet de eerste keer dat de Taliban een grootscheepse aanval uitvoeren op Afghaanse overheidsgebouwen.