Popcorntime verboden in Engeland

In het Verenigd Koninkrijk moet de toegang tot Popcorn Time worden verboden door de grote internetproviders in het land. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die was aangespannen door grote filmstudio's om de software, waarmee gebruikers gratis en illegaal films kunnen kijken, tegen te gaan.

De filmstudio's die de rechtszaak hadden gestart waren onder andere: Disney, Paramount, Twentieth Century Fox, Universal en Warner Bros.

Volgens de rechter geldt hiervoor hetzelfde als bij The Pirate Bay en moet voor de streamingdienst geen uitzondering worden gemaakt. The Pirate Bay werd al eerder geblokkeerd in het VK.

Weinig effectief
Critici zeggen dat het heel makkelijk is om dergelijke blokkades te omzeilen. De maatregel is volgens hen vooral symbolisch van aard en weinig effectief. De blokkade zou bijvoorbeeld kunnen worden omzeild door het gebruik van een VPN.

Popcorn Time heeft ook gereageerd op de uitspraak: "We zijn teleurgesteld in het rechtssysteem in het VK en hebben medelijden met de bewoners, die hun rechten zoals vrijheid van meningsuiting en netneutraliteit zo snel zien worden ingetrokken. We hopen op een protest vanuit de bevolking tegen deze uitspraak."

De dienst zegt ook te gaan kijken naar mogelijkheden om Popcorn Time verder te decentraliseren, waardoor blokkades nog veel moeilijker worden.

Popcorn time verboden in VK
Popcorn time verboden in VK