McGill stunt en schakelt titelverdediger Selby uit op WK snooker

Een sensatie op dag zeven van het wereldkampioenschap snooker. Debutant Anthony McGill schakelt in de tweede ronde van het WK titelverdediger Mark Selby uit. Het werd 13-9. 

De dag begon met een 4-4 tussenstand. Vrijdagmorgen was het McGill die de tweede sessie won met 6-2 en daarmee de avond in ging met een 10-6 voorsprong. De Schot zette direct de eerste stap in de avondsessie en maakte een break van 68, gevolgd door een 67 break van Selby. McGill troefde over door een frame later met een 87 punten weg te potten en zo op één frame van de winst te komen. 

Selby pakte nog een century mee, maar na de pauze was het McGill die met een break van 82 de partij naar zich toe trok. Het grote verschil tussen Selby en McGill zat hem in het percentage succesvolle long pots. Bij McGill lag dat op 71%, waar Selby slechts 41% van de long pots raak schot. 

Selby ontsnapte al aan een vroege uitschakeling in de eerste ronde, daarin won hij nipt met 10-9 van de Noor Kurt Maflin. Wereldkampioenen snooker hebben het altijd lastig om hun wereldtitel te verdedigen. Van de laatste negen keer haalde alleen Ronnie O'Sullivan het jaar erop de kwartfinale. 

Overige tussenstanden in de tweede ronde

Barry Hawkins 3 v 5 Mark Allen
Ding Junhui 9 v 7 John Higgins
Graeme Dott 5 v 11 Stuart Bingham

Programma 25 april

11:00 Barry Hawkins  v  Mark Allen (tweede sessie)
11:00 Ding Junhui  v John Higgins (laatste sessie)
15:30 Allister Carter v Neil Robertson (eerste sessie)
15:30 Graeme Dott  v  Stuart Bingham (laatste sessie)
20:00 uur Barry Hawkins  v  Mark Allen (laatste sessie)
20:00 uur Matthew Stevens v Ronnie O'Sullivan (eerste sessie)