O'Sullivan eenvoudig naar tweede ronde WK snooker

Ronnie O'Sullivan heeft zonder al te veel moeite de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker weten te bereiken. Rocket Ronnie won met 10-3 van debutant Craig Steadman, gisteren had O'Sullivan al een 7-2 voorsprong genomen.

O'Sullivan speelde niet grandioos, maar het was genoeg om de tegenstander van zich af te houden. Steadman, die in de kwalificatie wist af te rekenen met Michael White (de hoogst geplaatste speler in de kwalificatie), kreeg legio kansen, maar wist daarvan niet te profiteren.

O'Sullivan speelt in de tweede ronde tegen Matthew Stevens, die met 10-2 te sterk was voor Mark Williams (15). Stevens was op dreef met breaks van 111, 96, 115 en 73.

Ook Joe Perry staat in de volgende ronde na een 10-4 zege op Zhang Anda. Perry wist vanmorgen al een 8-1 voorsprong te nemen, maar in de avond gingen de eerste drie frames met onder andere een break van 132 naar Anda. Perry wist uiteindelijk de laatste twee frames naar zich toe te trekken en daarmee de partij.

Donderdag zijn de laatste sessies van de eerste ronde en de eerste sessie van de tweede ronde. Titelverdediger Mark Selby komt in actie tegen Anthony McGill. In de avond zullen Ding Junhui en John Higgins als eerste in actie komen voor de tweede ronde. De wedstrijden gaan dan om best-of-25 frames.

Tussenstanden overige wedstrijden
Shaun Murphy 7-2 Robin Hull
Judd Trump 7-2 Stuart Carrington

Programma 23 april
14.00 Judd Trump  v Stuart Carrington (laatste sessie)
14.00 Mark Selby v Anthony McGill (eerste sessie)
20.00 Shaun Murphy  v  Robin Hull (laaste sessie)
20.00 Ding Junhui v John Higgins (eerste sessie)