Oranje gaat weer in wit voetballen

Het Nederlands elftal gaat weer in wit voetballen. Kledingsponsor Nike presenteerde donderdag het nieuwe uit-tenue van Oranje, dat bestaat uit een volledig wit shirt, een oranje broek met opvallende horizontale strepen en witte sokken. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink speelt op 31 maart tijdens de oefeninterland tegen Spanje voor het eerst in dit nieuwe tenue.

Het Nederlands elftal voetbalde afgelopen jaar in een volledig blauw uit-tenue, met daarop oranje accenten. In de kleuren van de officiële koninklijke vlag boekte Oranje op het WK onder meer indrukwekkende overwinningen op Spanje (5-1) en gastland Brazilië (3-0). Toch grijpt Nike dit jaar terug op een wit shirt, net als in 2013.

"Dit is een heel mooi tenue, fris maar klassiek", zegt international Gregory van der Wiel in een persbericht van Nike. "Het symboliseert de Nederlandse kracht. Als ik het aantrek, voel ik me geïnspireerd om goed te spelen voor mijn land, het team en de fans." Op het witte shirt prijkt een grote oranje leeuw. De rugnummers en logo's zijn ook oranje.