Guardiola vol vertrouwen in Bayern München

Trainer Pep Guardiola twijfelt er niet aan dat Bayern München zich woensdag gaat plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 0-0 drie weken geleden in Oekraïne moet in München de beslissing vallen in het tweeluik met Shakthar Donetsk. "Ik ben optimistisch en heb veel vertrouwen in mijn spelers. We hebben niet op strafschoppen geoefend, het is belangrijker dat we de ballen er tijdens de wedstrijd in schieten", zei Guardiola dinsdag.

De Duitse kampioen kan in de return niet beschikken over Xabi Alonso (geschorst) en de langdurig geblesseerde Spanjaarden Javi Martinez en Thiago Alcántara. Aanvoerder Philipp Lahm heeft weliswaar de groepstraining hervat, maar voor hem komt het duel nog te vroeg. "Deze wedstrijd lijkt op een play-off in het basketbal. Beide teams kennen elkaar heel goed. De individuele kwaliteiten van de spelers moeten het verschil maken."

Volgens Guardiola is Shakthar Donetsk niet te onderschatten voor Bayern. "In de Bundesliga zouden ze om de titel meedoen."