Doutzen Kroes in race om 'geslimed' te worden

Het is volgens Nickelodeon een hele eer: 'geslimed' worden. Onder anderen model Doutzen Kroes, bioloog Freek Vonk en presentatrice Chantal Janzen zijn genomineerd om met groen slijm te worden overgoten. Dat heeft de kinderzender vrijdag bekendgemaakt.

Het fenomeen komt uit Amerika, waar onder anderen zanger Pharrell Williams en actrice Sandra Bullock werden 'geslimed'. Dit jaar krijgt voor het eerst een Nederlandse ster de eer.

Ook het zangduo Nick & Simon, dj's Mattie & Wietze, acteur Ruud Feltkamp, presentator Jan Kooijman, vlogger Enzo Knol, actrice Lieke van Lexmond en zanger Nielson zijn genomineerd. Mensen kunnen vanaf vrijdag op de website van Nickelodeon stemmen.party van de Kids' Choice Awards (KCA) op 25 maart in Amsterdam krijgt de winnaar groen slijm over zich heen gegoten. "Een eer, een beloning, heel erg grappig en absoluut geen vernedering", laat de zender weten.

De KCA is op 29 maart in Los Angeles. Tijdens de show worden prijzen toegekend aan artiesten,sterren waarop kinderen uit de hele wereld hebben gestemd.