Brabantse carnavalsvierder gaat vaker vreemd

In Brabant vind je tijdens carnaval het grootste aantal schuinsmarcheerders. Maar liefst 22,1 procent van de carnavalsvierders in die provincie geeft aan vreemd te gaan tijdens het volksfeest. Dat blijkt uit een onderzoek onder 950 bezoekers van de website feestkleding365.nl.

Volgens nieuwssite 1Limburg is dat een schril contrast met de Limburgse feestneuzen. In de provincie waar het carnaval vastelaovend heet, zoekt slechts 5,9 procent van de feestnummers een buitenechtelijk avontuurtje op. Het braafst zijn de Gelderlanders, van hen gaat 3,7 procent vreemd met carnaval.

Van alle carnavalsvierders gaat gemiddeld 13,6 procent vreemd tijdens de drie dolle dagen. Onder vreemdgaan wordt overigens ook zoenen met een andere partner dan je eigen verstaan in het onderzoek.

Carnavalsvierders gaan de komende dagen gemiddeld 2,6 dagen op stap. In die tijd gieten ze 25,8 biertjes achterover. In Limburg kan men de drank echter beter laten staan dan in Brabant. 17,8 procent van de Limburgse carnavalsvierders geeft aan tijdens het feest nuchter te blijven, tegenover 9,3 procent van de Brabanders. Na het feest heeft 15,2 procent van de feestbeesten een dusdanige kater dat ze zich ziekmelden.