'Joden willen weg uit Nederland'

Tijdens een bezoek van een Britse parlementaire delegatie in Nederland kwam aan het licht dat jonge joden zich massaal opmaken voor een moderne exodus.

De jongeren zitten niet meer helemaal lekker in hun vel sinds het sociale klimaat in Nederland nogal verhardde en bedreigingen via de sociale media de normaalste zaak van de wereld lijken te zijn geworden. Vooral na de zomerse Gazaoorlog piekte het online antisemitisme als nooit tevoren.

"We waren op een Joodse school", vertelt de leider van de delegatie. "We waren verbaasd over het aantal leerlingen dat zei weg te willen uit dit land en naar Israël te willen verhuizen." Het parlementslid van Labour is tevens verbaasd dat de Nederlandse regering zich over deze kwestie angstvallig stil lijkt te houden.

Het is al langer een gegeven dat bestuursleden van joodse organisaties niet langer herkenbaar of met volledige naam op een willekeurige website durven te verschijnen. Ook ondernemers zoals CoolCat ontkomen niet aan het onverbloemd racisme uit veelal islamitische hoek.