Sneak peek: terug in de tijd met Marvel's Agent Carter

Marvel Studios is niet alleen op filmgebied ambitieus bezig: ook op het kleine scherm heeft de comicboer grootste plannen. Naast de in ontwikkeling zijnde Netflix-series (waaronder Daredevil) en Agents of S.H.I.E.L.D., dat aan een stevig tweede seizoen bezig is, gaat in januari Agent Carter van start.

De serie, die wordt uigezonden in de acht weken waarin Agents of S.H.I.E.L.D. pauze houdt, is gebaseerd op de Agent Carter one-shot, die te zien is op de blu-ray release van Iron Man 3. De serie volgt Peggy Carter, bekend uit de twee Captain America-films, die in dienst is van de S.S.R., de voorloper van S.H.I.E.L.D.

Ter promotie van de serie, die vanaf 6 januari te zien is op de Amerikaanse zender ABC, heeft Marvel een clip uit de eerste aflevering vrijgegeven. In de clip is Carter te zien met Howard Stark (Dominic Cooper) en de oorsprong van Tony Starks virtuele butler, Edwin Jarvis.

Het eerste seizoen van Agent Carter is een achtdelige miniserie en zal worden geregisseerd door onder andere de Russo broers, die verantwoordelijk waren voor The Winter Solder en Louis D'Esposito, die de one-shot regisseerde. Naast Hayley Atwell, die opnieuw Peggy Carter speelt, zijn ook Lyndsy Fonseca, James D'Arcy en Enver Gjokaj te zien. Het is nog niet duidelijk of een Nederlandse zender de serie ook op zal pikken.