Rob de Nijs wordt langzaam doof

Rob de Nijs heeft op zijn 71e nog weinig last van lichamelijke ongemakken, maar lijdt wel aan een 'artiestenkwaal'. "Ik word een beetje doof", doet De Nijs zaterdag uit de doeken in De Telegraaf.

Op het podium heeft de zanger nog nauwelijks last van zijn verslechterende gehoor. "Tot nu toe is het met een klein instrumentje heel goed te verhelpen. Op het podium heb ik er geen last van en hoor ik mijn geweldige begeleiders hard genoeg. Maar in het dagelijks leven is dat af en toe wel een probleem."

De Nijs gooide zijn leven deze zomer om. De zanger trok zich jaren geleden terug op de Veluwe en woonde jaren met veel plezier in de bossen. Dat veranderde toen zoontje Julius wat ouder werd. "Een kind moet je niet opsluiten in de bossen", stelt De Nijs. "Als baby was het prima, maar toen Julius begon te lopen en de wereld wilde ontdekken zijn we toch op zoek gegaan naar een huis in een woonwijk, met kinderen om te spelen."

En dus woont De Nijs sinds kort met zijn echtgenote Henriëtte en hun 2-jarig zoontje in Bennebroek. Voor het eerst in lange tijd heeft de zanger weer buren. "Schatten van mensen. Jet zegt dat ze nu voor het eerst echt de Amsterdammer in me zag. Praatje maken over de heg: goedemorgen, buurvrouw. Ze kon er zich geen voorstelling van maken."

De Nijs zit naar eigen zeggen beter in zijn vel dan heel lang het geval was. "Ik ben vrij en opgelucht, nog los van de heerlijke gezinssituatie. Maar dat ventje dat ik zie opgroeien zorgt voor heel veel geluk hoor. Wat een ongelooflijke ervaring is dat!"