Doofheid mondt uit in bedreiging met antiek pistool

Een reeks misverstanden heeft er vrijdag in Roosendaal uiteindelijk voor gezorgd dat een dove man zich zo bedreigd voelde dat hij zijn vermeende belager met een antiek pistool bedreigde. Agenten hebben het onbruikbare wapen in beslag genomen, meldt de politie.

Het ging mis toen een 57-jarige man in de middag zijn hond uitliet in de wijk Kalsdonk. Daar zag hij een man op een balkon staan die hem leek aan te spreken. Hij probeerde in gesprek te gaan, maar wist niet dat de man op het balkon doof was.

Het 'gesprek' dat hierop volgde leverde volgens de politie bij beide personen irritatie op. Uiteindelijk kreeg de 30-jarige man op het balkon de indruk dat zijn gesprekspartner hem beneden stond op te wachten met zijn hond. Daarom pakte hij het antieke pistool om hem weg te jagen.

De man wiens wandeling met de hond minder rustig verliep dan gedacht belde daarop de politie. Agenten belden aan bij de verdachte en kregen alle medewerking. De man toonde hen het buskruitpistool van enkele honderden jaren oud. Hij gaf toe met het wapen te hebben gedreigd en zei er spijt van te hebben. Een officier van justitie moet beslissen of de man het wapen terugkrijgt.