Advocaat noemt vonnis Frank R. 'gulden middenweg'

In de veroordeling van 'webcampedo' Frank R. heeft de rechtbank gekozen voor een 'gulden middenweg'. Dat vindt zijn advocaat Tjalling van der Goot, die niet ontevreden is over het vonnis. De zedendelinquent is veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie had eind mei tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

"De rechtbank heeft met verschillende omstandigheden rekening gehouden en van de celstraf een behoorlijke hap genomen", aldus de raadsman. De rechtbank hield onder meer rekening met de openheid die R. tijdens het onderzoek heeft getoond en woog ook mee dat hij zich coöperatief heeft opgesteld. "Dit werd in feite ook beloond door de rechtbank. In tegenstelling tot de Amsterdamse zedenzaak Robert M. Die groef door zich zo op te stellen zijn eigen graf."

Van der Goot noemt het spijtig dat de 49-jarige R. tbs met dwangverpleging kreeg opgelegd. "Mijn cliënt wil graag behandeld worden en de psychiatrische kliniek FPK in Assen is de uitgelezen plek. De rechtbank zegt dat de behandeling snel moet worden opgestart, maar dit komt niet tot uitdrukking in het vonnis", aldus de advocaat. "De rechtbank kiest voor een langere celstraf waaraan geen tbs met voorwaarden kan worden gekoppeld."

De jurist heeft nog niet kunnen overleggen met zijn cliënt over een mogelijk hoger beroep. "Ik ben niet ontevreden over deze gulden middenweg. In de praktijk betekent dit dat mijn cliënt over drie jaar met zijn behandeltraject kan starten."