Zedenverdachte Cuijk ontkent dwang bij seks

Zedenverdachte Frank R. uit Cuijk zegt zijn slachtoffers niet gedwongen te hebben tot seksuele handelingen. "Ik heb niemand gedwongen, hooguit doorgezeurd", verklaarde de 49-jarige tijdens de eerste zittingsdag in de rechtbank in Assen.

Wel gaf hij toe seks met zijn minderjarige slachtoffers te hebben gehad, met wie hij in eerste instantie contact had gezocht op een chatsite. Hij deed zich daar voor als een tienerjongen. Vanaf de chat verplaatste het contact zich naar de telefoon, waarna de meisjes R. vertrouwden. Daarop volgde fysiek contact, alwaar hij op grove wijze seks had met de slachtoffers.

De verklaring van R. staat haaks op de filmbeelden die de rechter tijdens de zitting beschreef. Op die beelden was te zien hoe een 12-jarig slachtoffertje tegenstribbelde. Naast die beelden werden nog ruim 26.000 filmpjes en 144.000 afbeeldingen van kinderpornografische aard op de computer van R. aangetroffen.

Negen meisjes deden aangifte van seksueel misbruik en ook kwamen twaalf aangiftes binnen van seksueel misbruik via de webcam. In zijn totaliteit wordt R. verdacht van 21 strafbare feiten, waaronder verkrachting, grooming en ontucht met minderjarigen.

De rechter heeft vier dagen uitgetrokken om de zaak te behandelen. Vrijdag maken enkele slachtoffers achter gesloten deuren gebruik van hun spreekrecht.