Frank R. lijdt aan pedofilie en parafilie

Zedenverdachte Frank R. uit Cuijk lijdt aan de seksuele stoornissen pedofilie en parafilie. De 49-jarige man heeft naast een seksuele voorkeur voor jonge meisjes ook grensoverschrijdende seksuele fantasieën. Dit concluderen de gedragsdeskundigen die hem hebben onderzocht, zo bleek tijdens de derde zittingsdag in de rechtbank in Assen.

R. legde vanaf 2001 via chatsites contact met kwetsbare meisjes tussen de 12 en 16 jaar en verleidde hen tot ontuchtige handelingen voor de webcam door zich als tiener voor te doen. De man kampt met alcoholproblemen en was vaak onder invloed als hij met de meisjes chatte. Zijn seksuele wensen werden gaandeweg heftiger en perverser. Hij maakte films en foto's van deze meisjes.

Ook zocht R. fysiek contact met zijn slachtoffers. Van deze seksuele contacten maakte de man eveneens films en foto's. Ook deze handelingen werden steeds extremer en heftiger. Als trofee verzamelde de man de slipjes van zijn slachtoffers. Die werden na zijn aanhouding in een grote zak in de woning van de man gevonden. "Ik verwijt alleen mijzelf, niet een ander. Ik ben diegene die grensoverschrijdend gedrag heeft getoond", zei Frank R. tijdens de zitting.

Frank R. staat in Assen terecht voor 21 zedendelicten, waaronder grooming, verkrachting en ontucht. De zaak kwam vorig jaar in mei aan het licht toen de man met een 12-jarig meisje in zijn auto rondreed. De moeder van dit kind had haar als vermist opgegeven. Bij de man thuis en in de auto werden 26 duizend filmpjes en 144 duizend foto's van kinderporno gevonden.